dimarts, 3 de juny del 2008

COSES QUE CONTINUEN O NO, MÉS VAL AIXÍ.

Més de quinze mesos després d'haver acabat de treballar a l'Ajuntament d'Alzira me n'adone que hi ha coses que encara continuen any a any, i altres que s'han desfet en el temps i l'espai com un tarrosset de sucre en una tassa de café. Ho dic directament per l'anunci de la celebració de la VIII Jornada de Convivència i Integració entre l'alumnat del centre d'Educació Especial Carmen Picói l'alumnat de 4t dels centres de Primària de la ciutat. Fou una activitat que vam inventar fa vuit anys per celebrar l'aniversari del CEE Carmen Picó i ha vingut celebrant-se any rera any per interelacionar l'alumnat d'aquest centre i dels de tota la ciutat. Sembla que va ser un bon invent i que continua sent aplicable en aquesta nova etapa de l'Educació Municipal.

També recorde ara que es feu el Concurs de Dibuix dels Premis i es convoquen les Ajudes ExtraordinaRies a l'estudi amb bases semblants a les d'abans. I hi ha el Consell de Xiquets i Xiquets, encar que no hi haja alternativa a les activitats dels adolescents i si que es veja com naix Vilella.

Altres coses no han continuat, com les que obliguen al diàleg, a la reflexió i la coordinació d'activitats i centres. Es prefereix editar a tota impremta una Guia Educativa Ciutat d'Alzira que compartir taula i responsabilitats amb els qui ixen a la Guia. Però és normal, des dels actuals plantejaments municipals.

M'alegre que hi haja coses que encara continuen. Qualsevol Ajuntament no pot tirar al fem divuit anys d'activitat professional delsl seus treballadors, encara que decidisquen eliminar-los del terreny de joc, amb tota la legalitat possible, clar, ni un Ajuntament com el d'Alzira, llàstima siga. De vegades, en aquest temps de llunyania emocional perceb en alguna neurona un esclat de nostàlgia, especialment per la relació perduda amb les persones involucrades en l'educació: professionals, mares i pares, alumnat... Però immediatament reconec que no val la pena ni el treball ni la nostàlgia si els vertaders responsables de tot açò, els responsables polítics alzirenys, són com són i fan el que fan. Si, ja ho sé, la democràcia.
Controlia